Dit recept kreeg ik van een kennis. Zij had een heerlijk recept voor een homemade kip Hawaï en gelijk werd ik er nieuwsgierig naar. Voordat ik gezonder ging eten en zonder pakjes en zakjes ging koken at ik wel eens kip Hawaï maar dan uit een pot of door middel van een pakje. Met het maken van dit recept gebruikte ik een blikje fair trade ananas omdat ik geen rijpe ananas kon vinden en je het sap van de ananas nodig hebt voor de saus. Ik serveerde de kip Hawaï met zilvervliesrijst rijst. Je kunt dit recept ook eten met bijvoorbeeld bloemkoolrijst.
Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram kipfilet
2cm verse gember
2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetlepels azijn
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels maizena
2 eetlepels honing
1 zoete puntpaprika
500 gram ananas .blik fair trade
Rijst of bloemkoolrijst
-Snijd de kip in blokjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan
-Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ananas in stukjes
-Snijd de puntpaprika in kleine reepjes en bak dit met de kip
-Schil de gember, snijd dit fijn en pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan
-Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, maizena, honing en het siroop van de ananas toe aan de saus
-Breng de saus aan de kook, heel zachtjes en roer hier af en toe door. Laat het pruttelen ongeveer 3 min
-Doe de saus bij de kip en voeg de ananas ook toe. Verwarm dit kort bij elkaar
-Giet de rijst af en serveer dit samen met de kip Hawaï
*Tip: de saus kun je appart bewaren en invriezen
Eet smakelijk!




