Pasen staat weer voor de deur. En voor mij betekent dat gezellig samen zijn met familie. Uiteraard rekent iedereen op een baksel van mij. Dit jaar eens een hartige taart. Een loempiataart want het is feest.
Geïnspireerd door het recept van “chicks love food” ging ik aan de slag.
En het resultaat was onzettend lekker. Je kunt de taart in 6 punten snijden en serveren met sojasaus of chili saus. Met deze taart is het een gegarandeerd succes.
Ingrediënten;
6 vellen filodeeg
250 g magere varkenslapjes
1 Chinese kool
3 el sojasaus (+ extra om te serveren)
3 eieren
Snufje peper & zeezout
1 handje ongezouten cashewnoten
Optioneel; kokosolie om in te vetten
We gaan aan de slag!
1)Verwarm de oven op 175 graden.
Haal het filodeeg uit de vriezer en wikkel het (nog in de verpakking) in een vochtige theedoek. Laat het ontdooien.
2)
Snijd de varkenslapjes in kleine stukjes en de Chinese kool in reepjes.
Verwarm een scheutje olie in een wokpan en voeg het vlees, een eetlepel sojasaus en een snufje zout en peper toe.
Bak het varkensvlees zo’n 4 minuten en voeg de Chinese kool daarna toe, met nog een eetlepel sojasaus.
Bak nog zo’n 4 minuten, terwijl je het regelmatig omschept.
3)
Vet een springvorm (met een doorsnede van zo’n 24 cm) in en leg een vel filodeeg op de bodem.
Bekleed met de overige vellen de springvorm. Zorg dat de punten van de vellen ruimschoots over de rand hangen zodat je ze straks weer terug kan slaan (houd 1 vel achter).
Schep de gebakken varkensreepjes en Chinese kool in de springvorm.
Klop de eieren los met een eetlepel sojasaus en giet het mengsel over de vulling in de springvorm.
Verdeel het er goed doorheen met een lepel.
Hak de cashewnoten en strooi deze ook over de vulling.
Vouw vervolgens het filodeeg dat over de rand van de springvorm hangt naar binnen en leg laatste vel er bovenop.
4)
De taart moet nu overal afgedekt zijn.
Bestrijk de taart licht met olie.
Zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin en gaar.
Als ‘ie te bruin wordt, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
Haal de taart uit de oven, snijd hem in punten.
Eet smakelijk!




