Eten met Karen: Pindakaas Banaan Pannenkoek
Een gerecht waarvan Karen zich afvraagt waarom ze dit niet eerder heeft gemaakt!
Soms probeer je eens wat uit en denk je: dit is goed gelukt! Maar soms denk je ook: waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?
Dat had ik nu afgelopen week. Al heel vaak zag ik op Instagram een kant en klare wrap voorbij komen, besmeerd met pindakaas en banaan. En iedere keer dacht ik: dat ga ik maken. Maar het kwam er niet van. Totdat ik vorige week mijn pannenkoeken stond te bakken en dacht: nu heb ik mijn wrap!
Door de wrap zelf te maken weet je wat je eet en door volkoren speltmeel te gebruiken geeft het een lang verzadigd gevoel. Soms bak ik een stapeltje spelt pannenkoeken en eet er twee dagen van.
Ingrediënten voor 2 pannenkoeken:
-50 gram volkoren speltmeel
-100 ml soja light drink
-1 ei
-1 banaan
-Pindakaas light (verkrijgbaar bij AH)
We gaan aan de slag!
– Pak een mengkom en doe hier 50 gram speltmeel in, 1 eitje, 100 ml soja light melk en een snufje kaneel. Roer dit mooi glad tot één geheel tot er een mooi beslag ontstaat.
– Verwarm een middelgrote koekenpan met een klein beetje olijfolie/kokosolie en giet wat beslag in de pan. Blijf erbij staan want het gaat heel snel.
Bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin.
– Wanneer de pannenkoeken klaar zijn kun je ze besmeren met een beetje pindakaas. Leg dan de banaan aan het begin van de pannenkoek en rol hem op.
Nu kun je mooie kleine stukjes snijden.
Eet smakelijk!




