5 dingen die mensen met een gezonde levensstijl doen

5 dingen die mensen met een gezonde levensstijl doen

Gezonde mensen diëten in ieder geval niet. Wat doen ze wel?

Sporten, geen diëten, gelijkgestemden, slapen, omarmen van imperfectie: vijf dingen die sportieve/gezonde mensen anders doen dan anderen.
Ze sporten omdat ze het leuk vinden
Als je ertegenop ziet om te gaan sporten, moet je een andere sport proberen. Mensen die altijd actief en gezond bezig zijn, vinden een manier waarop ze het daadwerkelijk leuk vinden. En ook al hebben ze niet altijd zin om 100 buikspieroefeningen te doen of 15 kilometer hard te lopen. Ze weten wat voor gevoel het geeft als ze het hebben gedaan. En daar gaat het om.
Ze doen niet aan diëten 
Denk aan een olifant en het enige waar je aan denkt is een olifant. Hetzelfde geldt voor eten. Mag je geen friet of snoep? Wat wil je? Friet en snoep. Gezonde en actieve mensen zorgen dat een gezond dieet een onderdeel is van hun levensstijl en dat betekent geen streng dieet waarbij je alleen sla mag eten. Want uiteindelijk is een gezond dieet luisteren naar je lichaam. Waar reageer jij goed op en geeft je energie? Leer deze vragen voor jou te beantwoorden en je zult merken dat een gezonde levensstijl appeltje eitje is!
Ze spenderen tijd met andere soortgelijke mensen 
Je kent vast het spreekwoord “je bent wat je eet?’ Nou, je bent ook met wie je eet. En als al je vrienden voortdurend ongezond eten, wat denk je dan dat jij gaat doen? Waarschijnlijk hetzelfde. Aan de andere kant, als je vrienden hebt die gezond koken en genieten van actieve dingen doen, ga je waarschijnlijk meedoen en actiever worden. En dit kan op het eerste gezicht moeilijk zijn, want we hebben allemaal vrienden die niet dezelfde passie delen voor een gezond leven (of hardlopen) als wij doen. Maar dat is prima. Je kan ze aanmoedigen om ook gezond te zijn door kleine wijzigingen aan te brengen. Daarnaast kan je ook andere mensen ontmoeten die dezelfde interesses delen als jij!
Ze vinden slaap belangrijk
Gezond zijn heeft niet alleen te maken met hoe vaak je sport en wat je eet. Een van de ‘activiteiten’ die bij een gezonde levensstijl horen is slaap. Niet alleen slaap geeft je de energie die je nodig hebt, maar het helpt je stofwisseling reguleren, zorgt dat je spieren herstellen waardoor je prestaties verbeteren.
Ze proberen niet perfect te zijn 
Soms moet je jezelf een beetje kietelen en jezelf belonen met iets lekkers. Want altijd gezond eten hoeft ook niet. Hetzelfde geldt voor je lichaam. Soms vraagt je lichaam om een vrije dag ook al wilde je het liefst een intervaltraining doen. Je  bent geen robot, je bent mens en perfectie bestaat niet. Ga je dus niet schuldig voelen als je die reep chocola eet of een training overslaat.
Balans is belangrijk als het komt op een gezonde levensstijl. Je zal er uiteindelijk een gezonder en gelukkiger mens van worden!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer