8 dingen die gebeuren als je een relatie hebt met een loper

Hoe is het om met een loper een relatie te hebben?

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
8 dingen die gebeuren als je een relatie hebt met een loper
Ze zeggen vaak dat als je een relatie hebt met iemand dat het belangrijk is om gemeenschappelijke interesses te hebben.
Misschien is dat een reden waarom zoveel lopers een partner hebben die ook loopt.
Of omdat je als niet-hardloper de passie van de sport niet begrijpt, dus lopers altijd een relatie nemen met een andere loper. Hoe dan ook merk je dat hardlopen een deel is van iemand zijn leven. Dus heb je een partner die loopt, of ben je zelf de loper in de relatie, dan herken je misschien deze 8 dingen die gebeuren.
Je begrijpt dat je niet altijd op nummer één staat
Een gezonde relatie bestaat uit een bepaald respect voor je partner en voor de hobby’s die je partner heeft. Als je een relatie hebt met een hardloper, begrijp je dat het hardlopen soms voorrang heeft. Bijvoorbeeld als ze aan het trainen zijn voor een wedstrijd. Trainen staat op dat moment dan op nummer een. En jij op nummer twee. Helaas.
Je leert dat tijd belangrijk is
Hardlopers weten hoe belangrijk het is om op tijd te eten. Dit heeft namelijk invloed op de prestatie. Jij denkt: ‘ik eet straks wel iets’, maar de hardloper weet dat als ze niet eten of te laat eten, ze weer moeten wachten met trainen tot het eten is gezakt of ze merken dat ze minder lekker lopen. Voeding is dus belangrijk en ook de tijdstip dat ze eten is extreem belangrijk willen ze geen maagklachten krijgen.
Je leert koolhydraten waarderen
Als je een relatie hebt met een loper, weet je dat zij alles op alles zetten om gezond en uitgerust te blijven. Zeker als ze de volgende dag een belangrijke wedstrijd hebben. Het enige wat nodig is, is een heerlijk vers gemaakte pastamaaltijd. Geen salade. Nee, ze willen koolhydraten, koolhydraten zijn een lopers beste vriend.
Als date gaan jullie hardlopen 
Diner en een film kan leuk zijn, maar samen een heerlijk rondje door de bossen heen banjeren kan ook een geweldige manier zijn om wat tijd samen door te brengen. Je kan nog steeds praten en horen hoe iemand zijn dag is geweest. Bij de film kan dat namelijk niet.
Gesprekken voeren gaat moeiteloos
Het maakt niet uit waar je bent of wat je doet, als je met een loper date, kan je altijd nog praten over hardloopschoenen, sporthorloges of hardloopevenementen. Een loper zal nooit uitgepraat raken als ze over hun passie praten.  Hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor doodse stiltes.
Een cadeau kopen is een eitje 
Als je een relatie hebt met een loper, zijn er genoeg ideeën wat je kan kopen voor Sinterklaas, Kerst of zijn of haar verjaardag. Een hardloper kan namelijk altijd een extra paar hardloopschoenen, sportkleding of andere nieuwe gadgets gebruiken.
Je leert vroeg op te staan
Je partner zet standaard de wekker om 5:00 of 6:00 uur om nog een rondje te rennen, waardoor jij ook wakker wordt. Pluspunt is dat je leert om ook een vroege ochtendvogel te zijn!
Je bent zelf ook gaan hardlopen
Het heet niet voor niks het hardloopvirus, je wordt er mee aangestoken. Want als je ziet hoe gelukkig iemand wordt van hardlopen, dan ga je vanzelf ook lopen.
Opgeven is geen optie
Hardlopers zijn doorzetters.. Als je een hardloper ben of je partner is een hardloper, weet je dat als ze een bepaald doel voor ogen hebben, ze zorgen dat ze vroeg of laat dat doel halen, want opgeven is geen optie.
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners