Het hoe en waarom van hardlopen in 2021

Het hoe en waarom van hardlopen in 2021

Gerben blikt niet terug, maar kijkt wel vooruit naar 2021.

Tot zover de terugblik op 2020. Daar doe ik niet aan.

Wat geweest is, is geweest.

2021 is aan. Ready, set, go! We zijn begonnen. Harstlag stijgt, de eerste calorietjes zijn verbrand. Lekker toch? Misschien heb je wel een traditie om op nieuwjaarsdag het nieuwe jaar te beginnen met een rondje hardlopen. Of misschien heb je nieuwjaarsdag gebruikt om juist opnieuw te beginnen met hardlopen.

Als je maar beweegt, gaat bewegen, blijft bewegen. Ik doe niet aan goede voornemens voor de maand januari. Daar geloof ik niet in. Sterker nog, studies laten zien dat heel veel mensen het einde van de maand niet halen en als ze dat al wel lukt, stoppen ze erna met hun ‘goede’ voornemen.

Ik heb mezelf de vraag gesteld: waarom lukt dat niet? Want ook ik besloot wel eens tot een goed voornemen (soms in januari, maar soms ook half mei of begin augustus). Het lukte me niet omdat een duidelijke reden en een duidelijk doel ontbrak. Het waarom! Wat betekent het voor jou dat je dit doet?

Doe dus iets met een reden, zorg dat je antwoord krijgt op een waarom-vraag.

Waarom ga/wil jij hardlopen in 2021? Wat betekent dat voor jou? Beantwoord die vraag maar eens voor jezelf. Ik bedoel het serieus: neem nu de tijd, zeg 5-10 minuten, en lees erna weer verder.

Mijn eerste vraag: heb je de tijd daadwerkelijk genomen om iets op te schrijven? Ik hoop niet dat ‘geen tijd’ het excuus is als je het niet hebt gedaan. Heb je het wel gedaan? Geweldig. Wat heb je opgeschreven? Durf je het te delen hieronder?

Misschien wil je wel graag hardlopen in 2021, maar loop je tegen beperkingen aan, fysieke trammelant of mentale issues. Dan heb ik een schatrijk boek vol waardevolle verhalen voor jou geschreven, getiteld ‘Ga niet hardlopen‘. Eh, hoe zit dat, Gerben? Dat geheim verklap ik je op mijn eigen website, waar je het boek ook kunt bestellen. Ik beloof je: ik motiveer je zeker niet om niet te gaan hardlopen.

Ik wens je een gezond en sportief 2021 toe.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • RunHanRun.nl

    Van hardlopen (met name trailrunning) word ik blij. Het geeft rust, is goed voor m’n lijf en ik mag het samen doen met een stel andere positief ingestelde leuke mensen. Fijn!

    Dit jaar als doel: m’n eerste ultra trailrun van 50km.

    Het gaat gebeuren.
    Je kan het volgen op m’n blog: http://www.runhanrun.nl

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer