10 redenen waarom je een marathon in het buitenland moet lopen

Door
Eleanor Crick
19 april 2017 14:49
10 redenen waarom je een marathon in het buitenland moet lopen
Ooit gedacht om een marathon in het buitenland te lopen? Wij geven je 10 redenen waarom je het zou moeten overwegen! 

1. Het is de perfecte manier om een nieuwe stad te zien. De Marathon van Parijs begint bivoorbeeld de Arc de Triomphe op de Champs-Elysées, en neemt je mee langs het stadhuis, de Luxor Obelisk, de oevers en bruggen van de Seine en natuurlijk, de Eiffeltoren!

2. Je vrienden en familie zullen sneller bereid zijn om met je mee te gaan. Zij kunnen namelijk tegelijkertijd een nieuwe stad ontdekken terwijl ze jou aanmoedigen.

3. Na een marathon wil je eten. En veel. Dus wat is nou leuker dan een nieuw gerecht uitproberen? Zeker als je in het land bent waar het vandaan komt. Daar weten ze in ieder geval hoe je het echt moet maken. 

4. Het is een leuke manier om een andere loopcultuur te ervaren. Heb je bijvoorbeeld van de Park Runs gehoord in Groot-Brittannië? Zeker een aanrader om ooit aan mee te doen. 

5. Het zal je motiveren door je training heen. Je moet niet alleen geld besteden aan je inschrijving, maar je moet ook vliegtickets en een hotel boeken. Dan ga je ook zorgen dat je die wedstrijd ook echt kan uitlopen. Een goede schop onder de kont dus! 

6. Aanmelden voor een internationale wedstrijd kan je op plekken brengen waar je normaal nooit over zou hebben nagedacht. Bekijk deze twee verschillende marathons. Normaal zou je hier niet komen toch? 

7. Denk aan alle mooie medailles, maar ook de leuke expo’s waar je heen kunt gaan. Een wedstrijd in het buitenland is een goed excuus om langs de expo te gaan, ontdekken wat de nieuwste snufjes op de markt zijn of om een leuk nieuw kledingsetje aan te schaffen. In het buitenland zijn expo’s ook een stukje groter dan in ons kikkerlandje.  

8. Na de wedstrijd is het een heerlijke manier om een stad te verkennen. Doe dit niet ervoor! Je wil uitgerust aan de start staan en geen spierpijn hebben als je bijvoorbeeld de Arc de Triomphe  de dag ervoor hebt beklommen. Stukjes wandelen als herstel is perfect en dan zie je meteen een stukje van de stad. 

9. Maak kennis met vrienden van over de hele wereld. Of het iemand is die daar woont of een hardloper die je hebt leren kennen via social media, het is een geweldige manier om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. 

10. Opscheppen mag. Je hebt een halve of een hele marathon gelopen. Natuurlijk mag je daarover opscheppen. Als je een marathon in het buitenland hebt gelopen, mag je daar dubbel en dwars over opscheppen! En je hebt natuurlijk een heleboel verhalen te vertellen. Niet alleen over de marathon, maar over de hele reis! 

Benieuwd naar andere verhalen van hardlopers die marathons in het buitenland hebben gelopen? Lees hier dan het verhaal van Jaap. Hij heeft inmiddels 120 marathons gelopen in 75 landen! 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

23
november