Wat maakt hardlopers zulke leuke collega's?

Door
Eleanor Crick
19 februari 2019
Wat maakt hardlopers zulke leuke collega's?
Hardlopers als collega hebben heeft absoluut zijn voordelen. Ze zijn minder ziek, hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en beschikken over heel veel positieve energie. Hardlopers hebben de neiging om een betrouwbare groep te zijn – al zeg ik het zelf. 

Ze verhogen ook de creativiteit, zo blijkt uit onderzoek van Rhode Island College. Je herkent het zelf vast: heb je een probleem of loop je ergens (figuurlijk) tegenaan, ga een rondje lopen. Tegen de tijd dat je terug bent, heb je een lijst met oplossingen. Maar er zijn ook nadelen. Herken jij je in de volgende situaties op kantoor? 

Geen lastige kantoorstilstes meer

Hardlopers hebben altijd wel iets te vertellen. Maar wees gewaarschuwd, veel van wat ze vertellen zal hardloopgerelateerd zijn.

Iedereen wordt actiever

Het is niet zo dat alle collega’s gaan lopen, maar als je collega alleen maar over hardlopen praat dan ga je vanzelf wel vaker naar het koffieapparaat of de wc en daar wordt je vanzelf actiever van! Vergeet niet: zitten is het nieuwe roken. 

De koelkast zal eindelijk schoon zijn 

Geen restjes, want de hardloper eet het allemaal wel op. 

Cijfertjes

De hersenen van de meeste hardlopers zijn fris en actief. Denk maar aan al die pr’s, afstanden en data die zij moeten onthouden. Ze hebben thuis een lading aan cijfertjes klaarliggen. 

Doelen halen

Hardlopers hebben vaak een doel voor ogen en als ze dat voor ogen hebben dan gaan ze er ook de volle honderd procent voor. Hetzelfde geldt voor op de werkvloer. Moet er een bedrijfsdoel gehaald worden?  Zet die hardloper maar in als motivator om iedereen dagelijks, wekelijks of maandelijks aan hun taken te houden. 

Organisatie

Heb je enig idee hoe moeilijk het is om werk, gezin, training, wedstrijden en een sociaal leven te combineren? Een hardloper hebben daar veel ervaring in, ze zijn goed in timemanagement.  Wil je dus iets gedaan krijgen, vraag het de hardloper. 

Efficiëntie

Rapporten die ingeleverd moeten worden, kilometers die nog gelopen moeten worden, er is er dus geen tijd voor een babbeltje, tenzij je natuurlijk meer over hardlopen wilt weten. Tijdens werkuren zijn ze geconcentreerd en tijdens vergaderingen hebben ze gelijk een actielijst gemaakt. Maar  dat gezegd hebbende , een hardloper kan dus ook in zijn hardloopkleren op kantoor komen. Efficiënt toch? 

Positiviteit 

Endorfine, endorfine, endorfine. Het gelukshormoon die vrijkomt na het hardlopen. Heerlijk. En dat maakt hardlopers over het algemeen positieve mensen. Tenzij, ze natuurlijk niet kunnen lopen, dan kunnen ze behoorlijk chagrijnig zijn. 

 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • Karel
  Leuk stuk! Ik herken me er wel in. Behalve in time management. Dat lukt me prima met hardlopen en gezin, maar maak mij geen projectleider, ik wil altijd teveel kwaliteit wat altijd ten koste gaat van de planning... Taal- en grammaticafouten horen erbij, maar moet je beperken. Laat een keer tegenlezen en corrigeer ze achteraf als je ze vindt of als iemand je erop attendeert.
  Reactie geplaatst op 21/02/19 om 02:48 uur
 • Jos
  Taalfouten maken we allemaal wel eens (denk ik), maar als je schrijft voor een groot publiek zou je dit tot een minimum moeten beperken. Fouten in taal kunnen ook de betekenis veranderen en het is gewoon irritant om het te moeten lezen.
  Reactie geplaatst op 20/02/19 om 20:15 uur
 • Patrick
  Taalfouten wijzen meestal op 'te weinig tijd'. Dit is een 'probleem' dat veel joggers hebben. Gelukkig dat we mogen/kunnen lopen !
  Reactie geplaatst op 20/02/19 om 10:39 uur
 • Rob
  Hed gaad over hartope en nied over taal ;)
  Reactie geplaatst op 20/02/19 om 10:16 uur
 • Wesley
  @Hilde, en waarom maak je jezelf zo druk over taalvouten? Lekker belangrijk. Ik irriteer me niet aan taalvouten maar aan mensen die zich er aan irriteren en het nodig vinden om het in een reactie te melden. Applaus voor jezelf dat je zo goed onze taal beheerst. Maar wat is het nut ervan om erover te zeuren richting iemand die de moeite neemt om een interessant stuk te schrijven. Lees eroverheen of negeer het, je snapt toch wat er bedoeld wordt. Het gaat volgens mij om de inhoud niet de vorm. Ik besef me dat ik nu exact hetzelfde doe door hierop te reageren, dus ook meteen mijn oprechte excuus.
  Reactie geplaatst op 19/02/19 om 21:24 uur
 • Hilde
  Alweer minstens drie taalfouten incl. een dt fout. Hoe flikken jullie dat toch telkens weer ?
  Reactie geplaatst op 19/02/19 om 18:51 uur
 • M.smedts
  ...
  Reactie geplaatst op 04/02/18 om 23:16 uur

Loopkalender

18
september