Op naar mijn ‘kerstloopje’

Het is bijna Kerstmis. Heerlijke dagen om het rustig aan te doen. Maar Tim gaat juist hardlopen in de ochtend. Jij ook?

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Op naar mijn ‘kerstloopje’
Het is bijna Kerstmis. Overmorgen is het al kerstavond, maar maandag en dinsdag barst het jaarlijkse feest echt los. Gezelligheid met familie en vrienden, twee dagen vrij van werk (in ieder geval voor de meesten van ons) en tijd om uit te rusten. Toch? Nou, mijn traditie is een beetje anders. Ik start Kerstmis steevast met een mooie hardlooptraining.

Overigens voelt zo’n hardlooptraining voor mij ook als ontspanning, dus in dat opzicht is het helemaal geen straf, hoor. Ik vind het heerlijk om op eerste kerstdag mijn wekker te zetten en rond een uurtje of zeven in de ochtend mijn hardloopschoenen aan te trekken en er op uit te trekken voor een duurloopje van anderhalf, of met een beetje geluk twee uur. ‘Waarom?’, hoor ik je haast denken. Waarom blijf je op die ene dag dat het kan niet gewoon lekker in je bed liggen om er een paar uurtjes later uit te rollen en je dan tegoed te doen aan een uitgebreid en vooral heerlijk ontbijt?

Geen zorgen, dat ga ik echt nog wel doen. Dat genieten van het ontbijt, bedoel ik dan. Na mijn hardlooprondje om precies te zijn, want uitslapen gaat het echt niet worden. Want weet je wat er zo fijn is aan hardlopen op eerste kerstochtend? De stilte. De rust. Het feit dat je nagenoeg geen mensen en verkeer tegenkomt en je het idee hebt de enige actieveling te zijn. Vrijwel ieder jaar leg ik rond de twintig kilometer af – met enkele kerstjaren als uitzondering – en heel vaak gebeurde het dan dat ik hooguit één andere ‘gek’ tegenkwam. Heerlijk toch? Op de één of andere manier geeft dit je toch een extra goed gevoel. 

En als je dan thuiskomt, rond een uurtje of negen, komt de rest van het gezin pas uit bed. Je neemt een warme douche, trekt je makkelijke kleding aan (die nette kleding kan best nog even wachten tot in de middag of avond) en gaat dán genieten van een welverdiend ontbijt. Echt, het zal je nóg lekkerder smaken na zo’n vroege workout.
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit Born Runners