Eten met Karen: Teffmeel koekjes

Natuurlijk is een gevarieerd voedingspatroon belangrijk, maar Teff mag niet meer ontbreken in mijn keukenkastje.

Teffmeel. Ik had er al vaker van gehoord. Het liefdesgras uit Etopië en het wondermiddel voor de snelle Ethiopiërs. Wat ugali is voor Kenianen, is teff voor Ethiopiërs. Dus kocht ik een tijd geleden een pak teffmeel en maakte ik daar een heerlijke pap van met blauwe bessen en een beetje kaneel. 

Maar dan maak je zo’n lekkere pap en begint gelijk bij mij de nieuwsgierigheid te dagen. Wat kan ik allemaal nog meer met teffmeel maken?

Maar nog belangrijker wat doet het met mijn lichaam? Teff is een goede bron van vezels, ijzer, calcium en kalium. Een van de voor lopers uiterst gunstige stoffen in teff is ijzer. Dit element is belangrijk voor het zuurstoftransport in je lichaam en dus direct van invloed op je prestatievermogen. 
That’s what we need!

Natuurlijk is een gevarieerd voedingspatroon belangrijk, maar Teff mag niet meer ontbreken in mijn keukenkastje. Uiteindelijk bedacht ik dit recept voor heerlijke knapperige voedzame koekjes.

Ingrediënten:
– 100 gram teffmeel
– 1 banaan
– 3 handjes rozijnen/krenten 
– 30 gram kokosrasp 
– 2 handjes gehakte walnoten 
– 2 eetlepels kokosolie 
– 6 eetlepels warm water
– Snufje kaneel

Week eerst even de rozijnen in water. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe het meel in een kom en prak een banaan, roer die samen met de overige ingrediënten door elkaar.  Kneed dan met je handen tot één stevig geheel. Maak nu bolletjes en maak er koekjes van. 
Leg ze op de bakplaat dan kun je ze nog wat aandrukken met een vork. Na 20 minuten mogen deze heerlijke koekjes uit de oven.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding