Quinoa is een bron van eiwitten en daarom ideaal als basis voor je maaltijden als je veel sport en wat gewicht kwijt wil. Met deze regenboog op je bord krijg je veel vitaminen en mineralen binnen. Door de sardines eet je ook nog gezonde vetten en krijg je een flinke stoot eiwitten én calcium binnen.
Je maaltijd is zo een voedzame bron. Met iedere hap word je een stukje gezonder. En bovendien is het nog heerlijk ook.
Daarbij stimuleert deze maaltijd de verbranding van vetten doordat je veel groenten en gezonde eiwitten en vetten eet. Waar wacht je nog op? Koken maar!
Binnen een minuut of 15 staat deze maaltijd klaar.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 100 gram quinoa
- 1 gele courgette
- 1 bos radijs
- 1 kleine rode ui
- 200 gram bimi
- 1 blikje sardinefilet in olie
- Zoete paprikadruppels (of geroosterde paprika uit een pot)
- 1 eetlepel ras el hanout
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het klaar:
Kook de quinoa volgens de verpakking met een eetlepel ras el hanout in het water.
Snijd de gele courgette in halve manen en wok deze in (kokos)olie lichtbruin.
Kook de bimi 4 minuten.
Snijd de rode ui klein.
Snijd de radijs in kwartjes.
Meng de quinoa met de groenten.
Voeg en peper en zout naar smaak toe.
Pluk de sardinefilet in stukken en doe deze over de salade.
Eet lekker.
Een tip.
Voel eens goed hoe je je voelt ná het eten van deze maaltijd. Ga na hoe lang je verzadigd van deze maaltijd. Je raakt namelijk goed verzadigd en daardoor maak je het je lijf wel heel gemakkelijk om de dag zonder tussendoortjes door te komen.
Meer recepten en tips vind je op 5kilokwijt.nl.