Eten met Karen

Heerlijk ontbijtje: overnight oats

Wanneer ik weet dat ik in de ochtend weinig tijd heb maak de avond ervoor mijn ontbijt klaar.
Een van mijn favoriete ontbijtjes to-go is; overnight oats.
Geweekte havermout in kwark maar kan ook zeker in melk of yoghurt.
Daarbij voeg je er een snufje kaneel aan toe en eventueel wat honing en de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijtje.
Ikzelf voeg er ook diepvries fruit aan toe ditmaal had ik gemixt fruit. Een combinatie van aardbeien,blauwe bessen en frambozen. 
Je kunt er ook voor kiezenin de ochtend nog lekker vers fruit aan toe te voegen als je geen diepvriesfruit gebruikt.
Wat je ook kiest dit ontbijt wordt sowieso smullen.
Doe het in een afgesloten bak en je kunt het op eten op je werk of onderweg.

Ingrediënten;
30 gram havermout
1 eetlepel lijnzaad
250 gram kwark
Snufje kaneel
Wat diepvriesfruit
Optioneel beetje honing

Doe in een jar/afgesloten bak of beker de kwark en roer hierdoor de havermout,lijnzaad en het snufje kaneel.
Roer dit goed door elkaar. Dan kun je het diepvries fruit erbovenop doen en kan het de koelkast in voor 1 nacht.
De volgende ochtend is de havermout geweekt en het fruit ontdooit. Dan kun je het allemaal even door elkaar roeren en klaar.
Nu is het een kwestie van smullen.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid