Gezond eten met Karen: Eier-Muffins

Wat is het toch fijn wanneer je intens kunt genieten van iets lekkers wat ook nog gezond is. Zo zijn eier muffins! Ik eet ze wekelijks.

Gezond eten met Karen: Eier-Muffins

Eiermuffins zijn mijn favoriete snacks. Lekker en supergezond.

Eieren bevatten vitaminen, fosfor, ijzer en vanwege de hoeveelheid eiwitten is dit een perfect recept voor na het sporten. Eieren versnellen het herstel. 

Wanneer je dit recept gemaakt hebt ben je om. In een handomdraai staan ze in jouw oven te “shinen”. Ik maak ze vaak met wat spinazie, een tomaatje en wat geraspte kaas. Gewoon vrij eenvoudig, maar precies genoeg ingrediënten om er lekker van te genieten.

Een handig weetje : wanneer je ze maakt in een grote muffin vorm waar er bijvoorbeeld 12 in kunnen, dan kun je allerlei verschillende variaties maken. 

Zo maak ik er variaties mee voor ons hele gezin.

Ingrediënten en hoe maak je het? (10 a 12 stuks)

– 8 biologische eieren

– 50 ml (geiten) melk

– Snufje zeezout

– Handje spinazie (in reepjes gesneden)

– Cherrytomaten (in stukjes gesneden)

– Geraspte kaas

Doe in één kom de eieren, melk en zeezout en klop de eieren los .Roer dit tot een mooi beslag.

Snijd de spinazie, cherrytomaten in stukjes Verdeel de spinazie en cherrytomaten over de muffin vormpjes en giet er het eiermengsel overheen. Strooi er als laatst nog wat kaas over en zet ze in de oven.

Het is handig de muffinvorm al op een bakplaat te zetten voordat je begint zodat het eiermengsel er niet meer uit lekt wanneer je ze in de oven zet. De muffins voor 25 a 30 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk 

Karen

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid