Gezond eten met Karen: Havermout koeken

Ik wilde eigenlijk eierkoeken maken maar ik kon de havermout weer eens niet laten staan.

Mmm deze luchtige havermout ontbijt koeken waren een spontane creatie op mijn vrije zaterdag ochtend. Ik wilde eigenlijk eierkoeken maken maar ik kon de havermout weer eens niet laten staan.

Door de luchtigheid hebben de koeken toch wat weg van zelfgebakken  eierkoeken.
Goede start van de dag of voor een ochtendrun. Deze koeken bevatten koolhydraten en eiwitten thats all we need! Uit dit recept kun je zeker 6 a 8grote koeken halen.
Nadat ze klaar waren besmeerde ik de koeken met wat biologische roomboter, echt om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten:
-150 gram havermout
-250 gram Griekse  yoghurt 
-3 eieren
-1 theelepel Vanille poeder
-1 flink snufje kaneel
-10 gram honing
-2 eetlepels rozijnen

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom alle ingrediënten en roer dit goed tot één glad papje. Schep met een eetlepel dit mengsel op de bakplaat. Maak het mooi rond. Ongeveer 2 a 3 eetlepels per koek.
Niet te dicht tegen elkaar want ze zetten tijdens het bakken nog wat uit in de oven.
Nu kan het in de oven voor 25 minuten.

That’s it.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid