Gezond eten met Karen: Lekkere hardlopers koekjes

Afgelopen week trakteerde ik mezelf op deze overheerlijke koekjes. Ik ga zoals altijd voor voedzaam en dus ook met deze koekjes.

Afgelopen week trakteerde ik mezelf op deze overheerlijke koekjes. Ik ga zoals altijd voor voedzaam en dus ook met deze koekjes.

Eet ze als ontbijt met wat griekse yoghurt, als tussendoor of heerlijk na een run.
Door de vitamines, ijzer en de langzame koolhydraten van de pompoen in combinatie met de havermout kunnen we dit wel de perfecte hardlopers koekjes noemen ????

Ingrediënten:

-150 gr. havermout 
-100 gr. pompoen
-1 banaan
-3 eetlepels kokosolie 
-2 eetlepels kokosrasp 
-2 handjes krenten/rozijnen 
-Handje verkruimelde Walnoten
-1 theelepel koekkruiden 
-1 theelepel vanille poeder
Aan de slag
Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de pompoen eerst voor 15 minuten Laat de pompoen afkoelen en pureer deze fijn of prak deze fijn. 

Dan meng je alle overige ingrediënten in een kom met de pompoen totdat je één mooi geheel krijgt. Maak mooie ronde balletjes en druk deze aan met een vork op de bakplaat zodat ze mooi rond worden. Uiteraard kun je ook vormpjes gebruiken.

20 a 25 minuten in de oven op 175 graden
Houd de koekjes wel goed in de gaten.

Eet smakelijk 

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid