Gezond eten met Karen: Pizza met havermout

Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik dol ben op gezonde ontbijtjes. Mijn favoriet is deze pizza van havermout.

Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik dol ben op gezonde ontbijtjes. Mijn favoriet is deze pizza van havermout. Overigens kun je de pizza bodem ook prima als lunch eten. Hij is lekker voedzaam en zo makkelijk te maken. Met wat Griekse yoghurt en wat vers fruit is dit echt puur genieten. Ik koos voor verse  ananas, omdat ik daar gelijk mijn gezondheidsvoordelen mee doe.

Ananas versterkt ons immuun systeem, onze botten en is ontstekingsremmend. Ook is het goed voor onze spijsvertering. Heel belangrijk dus voor in een dagelijks actief leven.
Daarnaast helpt het onze bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Net als de havermout.
Na dit recept zul je dan ook voorlopig voldaan zijn😃

Ingrediënten voor de bodem:
-5 eetlepels havermout 
-1 banaan
-1 eetlepel hennepzaad 
-2 eetlepels chiazaad 
-2 eetlepels lijnzaad

Ingrediënten topping:
-Aardbeien 
-Ananas 
-Griekse yoghurt/ kwark

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten in een mengkom en prak dit met een vork tot één geheel. Wanneer je één goed stevig mengsel hebt schep je dit op het bakpapier. Dan maak je hier een mooi rondje van. Zet dit in de oven voor 12 a 15 minuten.

Ondertussen was en snijd je het fruit vast in stukjes. Wanneer de bodem uit de oven komt eventjes af laten koelen. Dan komt het leukste gedeelte :  de bodem beleggen.
Smeer eerst de bodem in met wat Griekse yoghurt. Dan de aardbeien erop en ananas.

Eet smakelijk

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding