Gezond eten met Karen: Speculaas koeken

Rond Sinterklaas krijgt Karen veel speculaas ideeën. Allemaal even lekker!

We blijven nog even in de speculaas sferen, want ik kan er geen genoeg van krijgen.
Zo verander ik mijn havermoutkoeken in lekkere speculaaskoeken. Ik wilde eigenlijk een  “gezondere” variant van pepernoten maken maar eenmaal bezig verander ik van gedachten. Deze heerlijke koeken kunnen namelijk (met wat kwark erbij) prima als ontbijt gegeten worden .
Eerlijk gezegd kunnen ze elk moment van de dag gegeten worden. Ze zijn lekker knapperig en voedzaam. En wanneer je er aan begint kun je niet meer stoppen.

Ingrediënten:
-150 gram havermout 
-50 gram gehakte cashewnoten  (ongezouten)
-2 eetlepels kokosrasp 
-2 eetlepels speculaas kruiden
-1 snufje kardemon 
-2 eetlepels honing
-2 eetlepels kokosolie 
-1 banaan

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
Prak een banaan fijn en meng dit met de havermout fijn. Doe dan de kokosolie erbij en prak dit tot een massa. Dan kunnen de cashewnoten,  kokosrasp,  kruiden en honing erbij en meng dit alles tot een mooie stevige massa.

Met een eetlepel kun je van het deeg telkens 1 á 2 bollen op het bakpapier leggen. Druk dit even mooi aan zodat ze een mooie vorm krijgen.  Er kunnen (afhankelijk van de grote) ongeveer 8 a 10 koeken uit. De koeken kunnen in de oven maar let wel goed op.  Na 20 a 25 minuten zijn ze klaar.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid