Gezond eten met Karen: Zaden en pittenmix salade

Lekker knabbelen op zaadjes en pitjes en het hoeft niet eens in de oven. Zo klaar en heel lekker!

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Gezond eten met Karen: Zaden en pittenmix salade
Start je dag eens anders en begin met een zaden/pitten mix. Ik heb al eens diverse granola’s gemaakt maar dit is echt weer eens wat anders en zonder havermout.

In de supermarkt kun je allerlei granola, muesli etc kopen, maar die zitten vol met suikers en toevoegingen. Door het zelf te maken weet je exact wat erin zit, geeft het je voldoening en je kunt zelf erin doen wat je lekker lijkt. 

Natuurlijk heb ik ook erin gedaan wat mij lekker lijkt, maar ook vooral wat gezond is. Deze mix zit namelijk vol met gezonde voedingstoffen. Zoals de pompoenpitten die rijk zijn aan antioxidanten, ijzer, zink, magnesium. En de moerbeien die erin zitten zijn vetvrij, natriumarm en zitten vol met verschillende vitamines en mineralen, calcium, kalium, magnesium, selenium, ijzer, zink, koper en fosfor. Kortom deze mix levert je een een goede start van de dag.

Het hoeft niet eens in de oven, dus het is zo klaar. Lekker een beetje door je kwark roeren met wat kaneel. De mix kun je bewaren in een afgesloten pot .

Ingrediënten 
–  4 eetlepels zonnebloempitten 
–  4 eetlepels pompoenpitten 
 – 4eetlepels moerbeien  
 – 4eetlepels gojibessen 
 – 3 handjes cashewnoten (breken)
 – 8 dadels (knippen in stukjes)
Pak een kom of een bakje. Doe alle eetlepels met pitten en zaden erin, de cashewnoten even breken en de dadels even in kleine stukjes knippen. Dan roer je alles door elkaar en klaar.

Eet smakelijk!

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid