Kwark broodjes met appel en kaneel

Karen heeft zichzelf na en lange duurloop getrakteerd op kwark broodjes met appel en kaneel

Sinds kort train ik bij een loopgroep en afgelopen week stond er een LSD training op mijn zondag ochtend planning. Een prachtige route door natuur en plekken waar ik nog nooit geweest was. 100 minuten lang puur genieten samen met wat hardloop buddy’s.

Eenmaal thuis moe en voldaan had ik ongelooflijk trek en ik vond dat ik mezelf best op wat lekkers trakteren mocht. Ik besloot kwark broodjes te maken met appel en kaneel.

Eenmaal klaar en goed gelukt liet ik ze even afkoelen. Je kunt ervoor kiezen de broodjes open te snijden. Dan kun  je ze lekker beleggen met een plak kaas of pindakaas. Zelf deed ik er appelstroop op. Uiteraard kun je ze ook gewoon zo eten.

Ingrediënten voor ongeveer 6 a 7 broodjes:
-175 gram volkoren speltmeel
-250 gram kwark/ Griekse yoghurt 
-2 biologische eieren 
-25 gram honing

Voor de vulling:
-1 appel
-3 theelepels kaneel
-2 handjes rozijnen

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten voor de broodjes in een kom door mekaar. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Doe dit samen met de rozijnen en de kaneel bij de deegbal en kneed alles goed door elkaar. Verdeel de deegbal in ballen.

Druk een beetje plat en leg ze op het bakpapier. Of schep met een lepel op het bakpapier en druk het een beetje plat en rond. Nu kunnen de broodjes in de oven op 170 graden voor ongeveer 25 minuten.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid