Zelfgemaakte kipshoarma met Griekse salade

Zelfgemaakte kipshoarma met Griekse salade

Een verrukkelijk recept voor lopers: kipshoarma met Griekse salade.

Een gerecht wat van mij elke avond op tafel mag komen is een gezond broodje zelfgemaakte shoarma. Smaakvolle gekruide reepjes kipdijfilet op een volkoren pita met een frisse zelfgemaakte yoghurt saus. Serveer hier een rijkgevulde Griekse salade bij en je hebt een fantastische avondmaaltijd. Tevens erg gezond en boordevol eiwitten en koolhydraten. Plan je training zo in dat je als beloning deze maaltijd na het hardlopen kan opeten. Een ideale herstelmaaltijd door de mooie verdeling koolhydraten en eiwitten. Klinkt goed toch?

Ingrediënten (2 personen)

2 grote (volkoren) pita broodjes
Handje spinazie

Shoarma
500 gram bio kippendij (of kant en klare kipshoarma van de Turkse slager)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 tl shoarmakruiden (Turkse winkel)
1 el olijfolie
1 tl zout en peper

Salade
Grote hand spinazie
Halve komkommer
3 lekkere tomaten
50 gram feta
Half potje kalamata olijven
0,5 tl oregano (gedroogde)
1 el extra vierge olijfolie
1 rode paprika
1 rode ui, halve ringen
Beetje zout en peper

Saus
1 kleine teen knoflook, uitgeperst
150 ml halfvolle yoghurt
2 tl citroensap
Snufje zout en peper

Bereiding

  • Snijd de kippendij en dunne reepjes met een scherp mes en doe in een mengkom. Mix met de kruiden, de olijfolie en marineer goed zodat het een smeuïg geheel wordt. Zet 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de komkommer, in halve maantjes, de tomaten in partjes en de paprika in repen. Doe in een kom, meng met de olijven en de rode ui en zet apart.
  • Verhit een grote wok of koekenpan met een 1 eetlepel olijfolie en bak de uitjes 3 minuten, waarna je de knoflook ook nog eens 2 minuten meebakt. Gooi de gemarineerde kip erbij en bak ongeveer 10 minuten op halfhoogvuur.
  • Maak ondertussen de salade af met de olijfolie, wat zout en peper, verbrokkel de stukken feta erboven en strooi er wat za’atar op.
  • Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster (lage stand) of 3 minuten op 180 graden in de oven (moeten zacht blijven, krokant is niet lekker).
  • Snijd de broodjes open en druk een laagje spinazie aan de onderkant. Vul de broodjes royaal met de kipshoarma en serveer de Griekse salade ernaast.
  • Maak de broodjes af met het frisse yoghurt sausje.

Eet smakelijk!

Wil je meer weten over voeding en hoe je dit optimaal kan afstemmen op je hardloopactiviteiten neem dan contact op met Jaime en maak een afspraak bij Frias Food Coaching.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 reacties

  • Karin Verheijden

    Dat klinkt lekker!

  • Karin Verheijden

    Dat klinkt lekker!

  • RunHanRun.nl

    Wow. 500 gram (!) vlees voor maar 2 personen? Dat lijkt mij dus echt heul veul zeg.
    250 gram kan zeker ook – imho.
    Die TL zout acht ik overbodig, helemaal omdat er al zout in de shoarmakruiden zit.

    Klinkt wel lekker trouwens, dit receptje.

    • Jaime

      Hoi! 500 gram
      Kippendij is zeker aan de hoge kant. Het is dan ook een weekendrecept, waar je af en toe wel wat meer mag eten!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding