TrailOkay Hollands Duinen & Soest

TrailOkay Hollands Duinen & Soest

Een social trailrun van 2 dagen. Een hoop lol en gezelligheid gegarandeerd. Schrijf je in!

Judith en ik trainen regelmatig samen in natuurpark Hollands Duin. Grofweg ligt dit tussen Scheveningen en Noordwijk. Het bestaat uit duinen, bos en strand. Een geweldig gevarieerd gebied. Tijdens één van onze trainingen kwamen we met een wild plan; we nemen een groep mee door dit mooie gebied en laten ze al hardlopend kennis maken met ‘onze’ paadjes. En niet 1 dag. Nee, wel 2 dagen! Met een overnachting op de helft bij StayOkay. TrailOkay was geboren!

TrailOkay Hollands Duin: de primeur
In het songfestivalweekend van 2019 beleefden we de primeur van TrailOkay Hollands Duin. Met 12 enthousiastelingen vertrokken we vanaf de Wassenaarse Slag, richting Noordwijk. Het was prachtig weer en we begonnen voortvarend door het mulle zand. Op het strand bij Noordwijk trokken de meesten de schoenen uit en gingen blootsvoets door de branding. Heerlijk! Bij de strandopgang stond Judith klaar met een ‘baksteen’: een heerlijke en goed vullende bananenbrood.

Het laatste stuk ging door het bos en opeens waren we bij de StayOkay. Op de slaapkamers lagen handdoeken en beddengoed klaar voor de lopers. Om het een beetje avontuurlijker te maken neem je de rest van jouw spullen mee in een rugzakje/racevest. Een soort Fast Packing Light. Na het douchen konden we aanschuiven bij een rijkelijk gevuld buffet. En passant hebben we ’s avonds, onder het genot van een biertje en sterke verhalen, Nederland zien winnen met het songfestival.

Heen en weer
Na een stevig biologisch ontbijt gingen we zondagochtend weer op pad om terug te lopen naar de Wassenaarse Slag waar we onze auto’s hadden achtergelaten. Grotendeels een andere route dan de heenweg. Het was wat frisser dan de eerste dag maar dat weerhield een paar helden er niet van om even te dippen in de Noordzee. Judith en ik kozen voor een warme cappuccino bij een strandtent. Een lekkere pauze zo halverwege de route. Binnen 24 uur hadden we een ultramarathon volbracht! Na twee etappes van 21-22 kilometer waren we moe maar voldaan weer terug bij ons startpunt.

2020: Hollands Duin krijgt een zusje. TrailOkay Soest
TrailOkay Hollands Duin krijgt een tweede editie op 18 & 19 april 2020! Maar, dat is nog niet alles. We vonden het zo leuk dat we een tweede locatie hebben gevonden. TrailOkay Soest zal plaats vinden in het weekend van 16 & 17 mei a.s. Ja zeker, ook nu kunnen we weer kijken naar het Songfestival 😉 . Soest biedt een hele andere natuur dan het Hollands Duin. Meer bos, heide, weilanden met vergezichten en natuurlijk de Soesterduinen. Prachtig!

TrailOkay in het kort:

  • een social run van 2 dagen;
  • dag etappes van 21-23 km;
    2 prachtige unieke routes (je ontvangt gpx enkele dagen voor de start);
  • overnachting op de helft;
  • inclusief diner, ontbijt, drankje bij start & finish;
  • En een hele hoop lol en gezelligheid.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op de pagina van De Vrolijke Loper.

p.s. schrijf je je nu in voor dit TrailOkay weekend dan mag je gratis mee doen aan de trailclinic op zaterdag 22 februari a.s. in Wassenaar (14.00 – 16.00 uur) op Landgoed Voorlinden.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer