Karen’s Kitchen: Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood: ideaal voor hardlopers! Het geeft een hoop energie en zorgt voor het herstel van je spieren. Karen deelt haar favoriete recept.

Karen’s Kitchen: Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood, wie kent het niet?

Ik heb al zoveel variaties gemaakt maar deze blijft favoriet hier in huis. Bananenbrood is echt zo’n tussendoortje wat altijd kan. Voor bij de koffie, voordat je gaat hardlopen, na het hardlopen of gewoon heerlijk als ontbijt.

Het onderstaande recept is mijn basisrecept om een simpel en eenvoudig bananenbrood te bakken, maar natuurlijk kun je er eindeloos mee variëren. Ik ben het jaren geleden gaan maken toen ik glutenvrij ging eten en inmiddels is het niet meer weg te denken in mijn eetpatroon. Je kunt de plakjes invriezen en bijvoorbeeld wentelteefjes mee maken.

Ik maak het bananenbrood met een beetje chiazaad omdat deze zaadjes een goede bron van eiwitten zijn, vezels en omega 3.

Zo blijf ik na het eten van dit lekkers lang verzadigd. Ik hoop dat jij net zo geniet van dit brood als ik!

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 100 gram havermout (ik had glutenvrij)
  • 10 gram chiazaad
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • snufje kaneel
  • 60 gram blauwe bessen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een mengkom en doe daarin de bananen, havermout, eieren, snufje kaneel en pureer dit tot een glad beslag.

Roer er dan 10 gram chiazaad doorheen en laat het beslag 10 minuten staan. Zo dikt het iets in en wordt het
minder nat met bakken.

Na de 10 minuten kun je de blauwe bessen erdoor spatelen en het mengsel in een cakevorm gieten. Ik had een kleine cakevorm waar ik ongeveer 8 kleine plakjes uithaalde.

Na 40 minuten kun je het bananenbrood uit de oven halen en dan voorzichtig uit de cakevorm halen.

Daarna nog even 5 tot 10 minuten terug de oven om de onderkant te bakken. Zo krijgt het brood een wat steviger structuur.

Nu even af laten koelen en daarna in stukjes snijden.

Eet smakelijk!

Bananenbrood met _blauwe bessen

9 reacties

  • Caroline

    Dit ga ik zeker deze week maken 🔝

  • Anoniem

    Ik ook!

  • Joisel

    Ik ook

  • Eveline

    Klinkt goed! Maakt het nog uit welke havermout je gebruikt (grof of fijn)?

  • Janita

    Karen hoe groot (cm?) is het cakeblik dat je gebruikt?

  • Marc

    Zo lekker 😋 krijg er direct zin in.
    Vandaag maar eens maken.

  • Silvia

    Weer eens een andere samenstelling. Meestal bak ik deze overheerlijke traktatie met amandelmeel.

  • RunHanRun.nl

    Waarom het het eigenlijk bananenBROOD en niet bananenCAKE? Is vele malen logischer imho.

  • Joke

    Gemaakt! Heerlijk brood! Hij blij! Ik blij!

Reacties zijn gesloten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding