Havermoutbodems “ala” Karen

Havermoutbodems “ala” Karen

Het favoriete ontbijt van Karen: havermoutbodems. Lekker en makkelijk.

Deze keer deel ik graag hier op ProRun mijn bodems van havermout.

Ze zijn echt heel makkelijk te maken, zeker wanneer je siliconen quichevormpjes gebruikt.

De bodems zitten vol met goede voedingsstoffen en zijn op een natuurlijke manier gezoet door de bananen.

Echt een prachtige start om je dag mee te beginnen!

Ingrediënten havermoutbodems (6 stuks)

  • 20 gram havermout
  • 2 koffie lepels lijnzaad
  • 30 gram havermeel
  • 4 eieren
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 bananen

Hoe maak je ze ?

Verwarm een oven voor op 180 graden

Prak de bananen en doe deze in een mengkom. Doe dan de havermout, havermeel, eitjes, lijnzaad, wijnsteenbakpoeder erbij.

Roer alles goed tot één glad beslag. Giet het beslag in de quiche vormpjes (ik had deze van siliconen).

Zet dit in de oven voor 25 min.

Daarna wip je de ontbijt taartjes er voorzichtig uit en bak je ze nog even aan de onderkant. Zo worden de bodems heerlijk krokant. Dit doe je nog even 5 á 10 min.

Laat ze dan even afkoelen en beleg ze dan met wat je lekker lijkt. Je kunt ze bijvoorbeeld eten met heerlijke appeltjes en kaneel, dan lijken het net mini-appeltaartjes of met aardbeien of cranberry compote.

Eet smakelijk!

1 reactie

  • Monika

    Heerlijk lekker om te smullen

Reacties zijn gesloten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding