Karen’s Kitchen: salade met gerookte kip en avocado

Karen’s Kitchen: salade met gerookte kip en avocado

Deze voedzame salade van Karen staat in een handomdraai op tafel.

In de zomer ben ik dol op salades. Een salade met gerookte kip en avocado is één van mijn favorieten. Deze salade staat zo op tafel en is lekker voedzaam.

Wanneer ik ga hardlopen vul ik hem aan met wat geroosterd brood als toast erbij. Deze salade bevat eiwitten en door de avocado goede vetten en voedingsstoffen zoals vezels, vitamine A en E, kalium en magnesium. Ook de alfalfa bevat eiwitten, weliswaar plantaardig, vitamines (C, D en E) en mineralen. Deze kiemgroente worden vaak vergeten maar door ze wat vaker aan je salade toe te voegen levert het al snel wat vitamine en mineralen op.

We gaan aan de slag!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 zakje slamelange
  • 125 gram gerookte kip plakjes
  • ½ avocado
  • Pijnboompitten
  • ½ bakje cherrytomaten
  • Handje Alfalfa
  • Bassilicum olie
  • Peper
  • Zeezout

Zo maak je het klaar

Was de sla en cherrytomaten. Leg de sla in een bord.
Rooster ondertussen de pijnboompitten kort.
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en doe deze bij de sla.
Leg de gerookte kipfilet plakjes erbij en doe de geroosterde pijnboompitten erbij.
Halveer de avocado en snijd deze in plakjes of blokjes. Deze kunnen er als laatste bij met
een handje alfalfa.

Maak de salade op smaak met peper en zeezout en flink wat basilicumolie.

Roer even alles goed door de salade en klaar is je salade.

Eet smakelijk!

Salade met gerookte kip met avocado

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding