Deze gezonde en lekkere courgette pannenkoekjes heb ik vaker gemaakt, alleen nog nooit met jullie gedeeld. Ook wissel ik wel eens qua receptuur. Deze vind ik zo heerlijk dat ik dacht: dit mogen jullie niet missen.
Zelf eet ik ze als ontbijt of lunch en doe er vaak nog een beetje hüttenkäse over.
Deze gezonde pannenkoekjes vullen goed en zijn echt een engel op je tong!
Ook fijn om te weten is dat deze groene rakkers vitamine B, C en vezels bevatten en dus goed zijn voor ons immuunsysteem. Door ze te eten als ontbijt of lunch heb je al gelijk een portie groente binnen. Als je ze maakt met courgette spaghetti is het minder werk omdat je geen courgette hoeft te raspen en uit te laten lekken. Deze spaghetti kun je gewoon al gelijk door het beslag roeren.
Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 30 gram zelfrijzend bakmeel (ik had glutenvrij)
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 350 gram courgette spaghetti (AH)
- Snuf Oregano
- Snuf Rozemarijn
- Snuf Peper
- Snuf Zeezout
- Veel bakpapier!
1)
Klop de eitjes los in een beslagkom samen met de kruiden en roer er dan het zelfrijzend bakmeel doorheen samen met de wijnsteenbakpoeder.
Roer dan de spaghetti courgette erdoor heen.
2)
Verhit in een pan wat olijfolie en schep een hoopje beslag in het midden van de pan.
Ik zelf gebruikte een ring waar ik de pannenkoekjes in bak zodat ze mooi rond zijn.
Blijf er bij staan en draai ze voorzichtig om.
Zo blijf je doorgaan tot je een stapeltje hebt.
3)
Nu zijn de pannenkoekjes klaar en kun je ze serveren met wat feta, hüttenkäse.
Eet smakelijk!