Karen’s Kitchen: Gevulde aubergine

Karen’s Kitchen: Gevulde aubergine

Aubergine: een bron van vitamine A, B, C en E. Extra lekker met dit recept van Karen!

Ik vind het heerlijk wat nieuws uit te proberen. Zo stond de gevulde aubergine al lang op mijn lijstje om te maken, maar telkens kwam het er niet van.

Je kunt dit gerecht eten als lunch of diner. Ook is dit gerecht heel leuk te maken wanneer je visite krijgt.

Aubergine is lekker en gezond. Het is een bron van vitamine A, B, C en E. Daarnaast levert het ook mineralen, waaronder calcium, magnesium en ijzer.

Ik koos ervoor het prutje waarmee je de aubergine vult met vega gehakt te maken, omdat ik niet alle dagen vlees wil eten.

Natuurlijk kun je het ook met gehakt maken als dat je voorkeur heeft.

We gaan aan de slag:

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 aubergine
  • 150 gram vega gehakt ( ik gebruikte Vivera)
  • 1 bakje verse basilicum
  • Bosje bosui
  • Knoflookolie of 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 50 gram feta
  • Gezeefde tomaten passata
  • Oregano
  • Zeezout
  • Peper
  • Paprikapoeder

Bereiding

1)
Was de aubergine en snij deze doormidden.

Leg ze op een bakplaat op een bakpapiertje.

Snijd de aubergine even in met een mesje in en besprenkel deze met olijfolie.

Zet deze dan in de oven voor 20 minuten op 200 graden

2)
Dan gaan we verder met het heerlijke gehaktprutje wat in de aubergine gaat.

Doe wat knoflookolie in de pan en doe het gehakt erbij.

Snij de bosui en hak de basilicum (houd wat basilicum achter de hand voor de garnering).

Doe nu de basilicum en de bosui erbij.

Ook nog wat peper, zout, oregano kruiden en paprika kruiden over het gehakt.

Laat dit even 5 minuten zachtjes opstaan.

Roer dan de tomatenpassata erdoor en laat dit geheel even 10 minuten zachtjes opstaan.

Na 15 minuten haal je de aubergine even uit de oven en schraap je met een lepel de aubergine eruit zodat je de aubergine uitholt.
Het geschraapte aubergine kun je nu nog even lekker door het gehakt mengsel roeren.

Laat dit nog even 5 minuten samen pruttelen.

De aubergine moet nu nog even 5 minuten terug in de oven.

Wanneer de aubergine klaar is, schep je voorzichtig het gehakt prutje erin.

Verkruimel er feta boven en strooi nog wat gehakte basilicum erover.

Eet smakelijk!!

Gevulde aubergine

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie

  • Leen Rombouts

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb hier nog een grote aubergine liggen en ga het eens proberen!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding