Ik houd ontzettend van ontbijten maar meestal blijf ik een beetje hangen in zoetigheid en fruit. Totdat ik deze hartige wraps maakte en ik was gelijk om.
Het zit vol goede voedingsstoffen om je dag mee te beginnen. Ook probeer ik steeds minder vlees te consumeren. Door tofu toe te voegen samen met alle kruiden en combinaties in dit gerecht is het echt een smaaksensatie!
Tofu is caloriearm, zeer rijk aan goed opneembare eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren als kalium , natrium, fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium en vitamines B1, B2 en B3. We kunnen wel stellen dat het ook een ideale vleesvervanger is voor hardlopers.
Je kunt natuurlijk een volkoren wrap gebruiken voor de extra vezels, maar nog beter is zelf wraps maken.
Ingrediënten
- 1 volkoren wrap (ik had glutenvrij)
- 100 gram tofu
- 2 eetlepels tomatenpuree
- snufje zeezout
- snufje kurkuma
- 1 kleine ui of bosui
- 1 teentje knoflook of knoflook olie
- 2 handjes verse jonge bladspinazie
Hoe maak je het?
Fruit de ui en de knoflook en verkruimel daarna de tofu erboven.
Doe de kruiden erbij. De kurkuma en zeezout.
Laat dit even 4 minuten zachtjes opstaan.
Snijd de spinazie fijn. Doe 2 eetlepels tomatenpuree bij de tofu en roer de spinazie erdoor.
Laat het geheel nu nog even 2 minuten opstaan.
Dan kun je de wrap met het tofu-prutje belegen.
Nu kun je heerlijk genieten. Eet smakelijk!