Karen’s Kitchen: Pompoen mini-quiches met spinazie, feta en cherrytomaatjes

Een typisch gerecht voor de herfst! Quiches met Pompoen. Gezond en lekker.

Karen’s Kitchen: Pompoen mini-quiches met spinazie, feta en cherrytomaatjes

Met dit weer krijg ik altijd ontzettend veel zin in pompoen. Ik hou gewoon van de pompoen. 🙂

Niet alleen omdat ik de smaak lekker vind, maar ook omdat je er zoveel recepten mee kunt maken. Je kunt er echt eindeloos mee variëren in je keuken.

Naast dat het lekker is, is een pompoen ook nog super gezond. Zo bevat de pompoen veel vitamine B, C en E, mineralen als zink en magnesium . Heel belangrijk dus wanneer de R weer in de maand zit!

Eén van mijn favoriete recepten zijn deze pompoen mini-quiches met spinazie, feta en cherrytomaatjes.

Heerlijk voor bij de lunch met een kop soep of een ideaal tussendoortje.

Benodigdheden:
– mini-quiche vormpjes
– staafmixer

Ingrediënten voor ongeveer 7 stuks:
– 200 gram gesneden blokjes flespompoen (verkrijgbaar bij AH)
– 4 eieren
– 4 cherrytomaatjes
– 2 handjes jonge bladspinazie
– 80 gram feta
– snufje kurkuma
– snufje peper
– snufje zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.

Leg hier de blokjes pompoen op.

Rooster ze 15 minuten,

Wanneer het geroosterd is kan het in een kom, doe hier de eitjes bij en de kruiden.

Maak dit tot een glad beslag met de staafmixer.

Giet dit mengsel in mini-quiche vormpjes. Ik haalde er 7 uit.

Bak de spinazie even kort aan en verdeel dit over de mini-quiches.

Ook de cherrytomaatjes in stukjes snijden en verdelen.

Dan kun je de feta erboven verkruimelen en verdelen over de quiches. Nu kan het de oven in voor een half uurtje (200 graden).

Als de quiches klaar zijn even af laten koelen en dan voorzichtig uit de quiche vormpjes halen.

Eet smakelijk!

Karens Kitchen Pompoen quiches

5 reacties

  • Dory Abrahamse

    Weet je welke maat vorm ik nodig heb als ik er 1 wil maken van dit recept: 20 of 24 cm doorsnee?

    • Karen

      Hi Dory leuk dat je ze gaat maken. Ik heb de silicone vorm gebruikt van de lidl. Dit zijn kleine vormpjes van ongeveer 10cn

  • Maarten

    Dag Karen,

    Ik ben een fan van quiche, dus ben ik aan de slag gegaan met dit recept. Ik besloot om één grote quiche te maken aangezien dat de enige vorm is die ik in mijn bezit heb. Maar omdat ik al zo vaak verschillende soorten quiche gemaakt heb, heb ik zonder na te denken een hartige taartbodem gebruikt. Later zag ik dat deze helemaal niet is vermeldt in het recept. Geen ramp uiteraard want de vulling was heerlijk zeg! Compliment. We vonden hem allemaal erg lekker. Ik ga deze zeker vaker maken. Ik heb overigens zelf wat tijm en knoflook toegevoegd bij de pompoenstukjes. Ook erg geslaagd wat mij betreft.

    Groetjes Maarten

    • Maarten

      ps. Een taartbodem is natuurlijk meestal niet glutenvrij, dus maak ik hem volgende keer eens zonder.

  • Kris

    Mag de schil van de pompoen mee worden geroosterd of schil je de pompoen best?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding