Karen’s Kitchen: Overnight oats voor hardlopers

Een lekker, simpel en gezond ontbijt. Ideaal voor je lange duurloop!

Karen’s Kitchen: Overnight oats voor hardlopers

Op zondag loop ik vaak een duurloop en meestal probeer ik dan extra goed op mijn voeding te letten. Zo maakte ik voor mijn duurloop van 16 kilometer een heerlijke overnight oats vol met voedingsstoffen die wij hardlopers nodig hebben.

Overnight oats is geweekte havermout wat je heel makkelijk klaar kunt maken voordat je naar bed gaat.

Zodra je in de ochtend uit je bed komt kun je deze zo uit de koelkast pakken en als laatste nog de toppings toevoegen die je lekker vindt. Weinig werk en een heerlijk ontbijt.

Ik kies er vaak voor de havermout te weken in kwark maar het kan ook in amandelmelk of iets anders wat je lekker lijkt.

Met wat chiazaad, rijk aan calcium, ijzer en eiwitten en wat walnoten vind ik dit ontbijt een perfecte basis voor een lange duurloop!

Ingrediënten:

  •  300 gram magere kwark
  • 20 gram havermout
  • 10 gram chiazaad
  • 1 snufje kaneel
  • 1 eetlepel bevroren frambozen
  • handje blauwe bessen
  • stuk of 5 walnoten

Bereiding:

Voor het slapen gaan:

Pak een leuk glas of een jar, want het oog wil ook wat 🙂 en schep daar 300 gram magere kwark in.

Roer er een snufje kaneel door en ook de bevroren frambozen (deze worden vanzelf zacht).

Dan het chiazaad en de havermout.

Roer dit goed en zet het in de koelkast voor de nacht.

De volgende ochtend:

Pak het glas uit de koelkast.

Roer als eerste even alles nog een keer goed door.

Doe er dan wat blauwe bessen bovenop, breek de walnoten en doe deze erbij.

Natuurlijk kun je ook voor andere toppings kiezen.

Eet smakelijk!

Overnight oats

8 reacties

  • Dirk Rombouts

    Ziet er goed uit , ga ik zeker eens proberen

    • Gea

      Zuivel voor een training is zwaar verteerbaar en kan zorgen voor veel slijmvorming

      • Karen

        Hi Gea,
        Ik denk dat dat ook een beetje per persoon verschilt. Persoonlijk loop ik niet lekker op brood. Hier ga ik lekker op.

    • Karen

      Heel erg leuk!

  • Christl

    Hoi Karen, bedankt voor je leuke recept. Je kiest voor magere kwark. Wat is jouw mening over volle kwark? Zie je dat als onnodig vet of zou dat juist meer voedingswaarde opleveren?

    • Karen

      Hi Christl,

      Ik vind gezonde goede vetten heel belangrijk dus als je liever een volle kwark neemt of Griekse yoghurt is dat ook helemaal prima.
      In mijn geval is het zo dat ik lactosevrije kwark moet eten en deze is er toevallig alleen in een magere variant. En ook nog één waar ik lekker op ga tijdens het hardlopen:-)

  • Erik

    Ben op latere leeftijd gaan hardlopen;
    ga het zeker proberen; wellicht voorkomt het ook vervelende blessures waar ik regelmatig mee te maken krijg😂

    • Karen

      Hi Erik,
      Wat super goed van je!
      Vervelend je blessures en hopelijk geniet je van het ontbijt.

Reacties zijn gesloten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding