Karen’s Kitchen: Pompoenrisotto

Een nieuw recept van Karen, vol met gezonde voedingsstoffen.

Karen’s Kitchen: Pompoenrisotto

In het najaar vind ik het heerlijk om een beetje herfstachtige recepten te maken. Stoofpotjes, ovenschotels en risotto’s zijn dan mijn favoriet. Groot voordeel van een risotto vind ik dat je er zo lekker veel groente aan kan toevoegen.

Ik heb ditmaal gekozen voor een risotto zonder vlees, want ook ik probeer daarop te letten. De diversiteit van de pompoen neemt toe. Ikzelf kies vaak voor een Kabocha pompoen. Deze pompoen is iets zoeter en nootachtig qua smaak.

Tip van flip: hoe kleiner de pompoen, hoe lekkerder de smaak.

Ook goed om te weten: deze pompoen bevat ontzettend veel vitaminen. Het is in het bijzonder rijk aan de vitaminen A, C, en E. Daarnaast bevat het extreem veel vezels, wat zorgt voor een goede darmwerking.

Dit gerecht bevat daarnaast nog een courgette en deze bevatten weer veel vitamine B. Dit draagt weer bij aan onze stofwisseling en immuunsysteem.

Wanneer je veel sport en dus veel vraagt van je lichaam vind ik het belangrijk iets terug te doen en mijn lichaam te voorzien van goede voedingsstoffen. Zeker wanneer de ‘r’ in de maand zit.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:

  • 400 gram pompoen (ik had een japanse)
  • 150 gram risotto
  • 150 ml water
  • Bouillonpoeder of 2 bouillonblokjes die je gebruikt
  • 1 bio courgette
  • 1 bosje bosui groene gedeelte
  • Knoflookolie

Voor de garnering:

  • Walnoten
  • Pecorino kaas of Parmezaanse kaas

Bereiding:

Maak de pompoen schoon en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd ook deze in
blokjes. Ik had een biologische courgette dus deed het met schil en al. Snijd ook alleen het
groene deel van de bosui.

Doe wat knoflookolie in de pan en fruit hierin de bosui. Doe dan de pompoen en de
courgette erbij. Laat het even 5 min zachtjes pruttelen.

Doe in een aparte pan wat knoflookolie en doe hier dan de risotto bij totdat het glazig wordt. Doe de bouillonpoeder erbij. Gebruik je
bouillonblokjes, verkruimel deze dan.

Doe dan de groente erbij en dan ongeveer 100 ml water. Blijf goed kijken naar de risotto hoe erg het indikt. Ik had in totaal 120 ml water erbij maar het is ook afhankelijk van hoe dik je de risotto wilt.

Elke keer voeg je dan nog een scheutje bouillon toe.

In totaal laat je het geheel 30 min. zachtjes opstaan dan zijn en alle groente zacht gekookt en is de risotto goed.

Garneer eventueel nog met Parmezaanse kaas en stukjes walnoot.

Eet smakelijk!

2 reacties

  • RunHanRun.nl

    Leest lekker! #krijgtrek

    • Karen

      Dankjewel

Reacties zijn gesloten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Advertentie

Meer uit Voeding

Advertentie