Karen’s Kitchen: Voedzame crackers

Karen’s Kitchen: Voedzame crackers

Crackers naar een recept van Karen.

Crackers, wie eet ze niet. Ik vind ze heerlijk, maar eet wel graag crackers die lekker voedzaam zijn.
Ook vind ik het fijn om ze zelf te maken zodat er geen toevoegingen in zitten en ik bepaal wat er ik erin stop.

De crackers zijn echt makkelijk te maken. Beleg ze lekker met een homemade eiersalade en het feest is compleet.

Veel bakplezier!

Ingrediënten voor 6 crackers

  • 100 gram havermout (Ik had glutenvrij)
  • 2 eetlepels lijnzaad in keukenmachine fijn malen
  • 2 biologische eieren
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • snufje zout

Bekleed de bakplaat met bakpapier en pak er een extra bakpapiertje bij.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten, behalve de 2 eieren, in de keukenmachine.
Maal het fijn tot een soort meel.
Daarna roer je de 2 eieren erdoor.

Maak een bal en leg dit in het midden op het bakpapier. Leg daarover nog een vel bakpapier en rol dan met de deegroller over het bakpapier tot je een mooi dun vierkant hebt. Als dat gelukt is kun je het bovenste vel bakpapier er voorzichtig af trekken.

Tip!
Je kunt de crackers met een mes alvast in mooie vierkanten snijden voordat je ze in de oven doet. Hou de crackers goed in de gaten na 20 tot 25 minuten zijn ze klaar.

Eet smakelijk!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding