Eenvoudig te maken en ontzettend lekker: wortelballetjes zijn mijn favoriet.
Ik hou van een tussendoortje, maar dan het liefst wel iets waar ik lekker op ga 🙂
De balletjes zijn ook zeker geschikt om mee te nemen tijdens een duurloop of voordat je gaat trainen.
Er gaan er ongeveer 10 tot 12 uit, maar dat ligt er ook een beetje aan hoe groot je ze maakt. Wil je er meer, dan verdubbel je gewoon het recept. De balletjes kunnen prima in de koelkast bewaard worden in een afgesloten bakje en kunnen dan zeker een week mee. Maar ik gok dat ze dat niet gaan redden als ze in jouw koelkast staan!
Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks
- 30 gram havermout
- 100 gram dadels
- snufje kaneel
- snufje gemberpoeder
- snufje kurkuma
- 1 eetlepel pindakaas
- 100 gram geraspte wortel
- kokosrasp (een bord vol)
Hoe maak je ze ?
Rasp eerst de wortel apart met een rasp en hak de dadels fijn in een keukenmachine.
Doe dan de geraspte wortel bij de dadels in de keukenmachine en alle overige ingrediënten (behalve de kokosrasp.)
Maak een bal van de dadel wortel massa. Het handigst is als je nu twee borden pakt.
Eentje voor de kokosrasp en de ander voor als de balletjes klaar zijn.
Draai nu een balletje van de dadel massa en rol dit daarna op het bord uit met de kokosrasp.
Leg deze nu apart op het bord. Doe dit nu stuk voor stuk totdat de dadel massa op is.
Wanneer alle wortel balletjes klaar zijn kun je ze even een uurtje in de koelkast leggen.
Dan zijn ze het lekkerst.
Eet smakelijk!