Training

Looptechniek oefeningen #2

Door
Bob Boverman R.I.P.
19 november 2018 00:00
Looptechniek oefeningen #2
Als loper doe je er goed aan om wekelijks te werken aan de verbetering van je looptechniek. Ze kunnen direct tijdens of na de warming up worden toegepast. Gewoon doen!

( Deel 1 gemist? Klik hier )

Voetgymnastiek
Je voeten zijn je belangrijkste hulpmiddel bij het hardlopen. Een beetje gymnastiek voor de voeten kan dus geen kwaad! Probeer dit maar eens.

1 Wandelen op de buitenkant van de voeten

Proberen niet teveel O-benen te maken, dus kantelen in de enkels.
In eerste instantie enige malen over 20 – 40 meter, op den duur proberen we stukjes te dribbelen op de buitenkant van de voeten.
2. Wandelen op de binnenkant van de voeten.

Let op dat je probeert geen X-benen te maken, dus kantelen in de enkels.
In eerste instantie enige malen over 20 – 40 meter, op den duur probeer je stukjes te dribbelen op de binnenkant van de voeten.
Loopscholing

Loopscholing oefeningen hebben als doel via een gevarieerde serie oefeningen je loopcoördinatie en dus je looptechniek te verbeteren. Belangrijk dus!

Onderstaande oefeningen doen we om beurten 2 tot 5 keer over een lengte van 25 tot 50 meter. Je doet er goed aan om na je warming-up  2 tot 3 loopscholingoefenigen doen. 

Ik adviseer je iedere oefening  2 tot 5 keer achter elkaar te doen. Dus je doet een oefening over circa 25 meter en wandel dan terug en doe de oefening weer opnieuw. 

- Ademhalingstrippling

Je maakt een vlotte trippling zoals omschreven (en op video) bij de eerste looptechniek oefeningen. Hierbij brengen we de handen in 4 tot 5 tripplingpasjes met een boog voor het lichaam omhoog waarbij we inademen. Daarna aansluitend met 5 tot 6 tripplingpasjes direct langs het lichaam omlaag waarbij we uitademen. Steeds over 30 – 60 meter- Skipping met tegenhouden partner (skipping is kniehefloop zoals omschreven bij de eerste looptechniek oefeningen)
De partner houdt je enigszins tegen met de handen op je schouders,  hij gaat in achterwaartse wandelpas. Jij kan je armen vrij bewegen.  Steeds 20 – 40 meter ritmisch afleggen.
Voor meer looptechniekoefeningen kijk je hier
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Bob
Bob Boverman R.I.P.
Bob  Boverman R.I.P.

Bob Boverman R.I.P.

redactuer

Bob Boverman was een zeer goede looptrainer met een duidelijke visie op het lopen. Hij heeft veel atleten en trainers op inspirerende wijze begeleid. Hij is op 7 mei 2018 overleden.
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

26
maart