Karen’s Kitchen: Havermoutwafels

Karen’s Kitchen: Havermoutwafels

Gezond en lekker: havermoutwafels! Lees verder voor het recept.

Ik ben dol op ontbijtjes en probeer wanneer ik enigszins kan te investeren in een lekker gezond ontbijt. Zo maak ik regelmatig een stapeltje havermoutwafels. Ik bak er dan gelijk 8 en kan er dan meerdere keren mee ontbijten, want je kunt ze bewaren in de vriezer. Zo heb ik altijd snel een lekker ontbijt binnen handbereik.

De wafels zijn heerlijk met vers fruit en wat kwark. Echt een heerlijke start van je dag.

Benodigdheden:

Siliconen wafelvorm/ wafelijzer

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 30 gram havermout
  • 2 koffielepels
  • lijnzaad
  • 40 gram havermeel
  • 6 eieren
  • 2 bananen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak een mengkom en doe daarin de Havermeel, lijnzaad havermout, eieren, bananen. Pureer alles tot een glad beslag.

Giet het beslag in de wafel vormpjes of in het wafelijzer. Ik heb gebruikte 2 siliconen wafelvormen en haalde er 8 uit.

In de oven op 200 graden zijn ze na 25 a 30 min goed.

Daarna kun je ze beleggen met wat je lekker lijkt. Ik had er een toefje kwark op en verse aardbeien.

Eet smakelijk!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding